Luokitukset 2019

Luokitukset tehtiin kauden 2018 sääntöjen mukaisesti. Kauden 2019 sääntöihin tullaan tekemään tarkennuksia luokituksien osalta, jotka vaikuttavat sitten kaudesta 2020 eteenpäin.

Kysymykset luokituksista ja numeron varaukset jarkko.happo@lh.muhos.fi

Pro-luokan kuskien tulee vahvistaa paikkansa elokuun loppuun mennessä sähköpostitse (jarkko.happo@lh.muhos.fi), jonka jälkeen luokituksiin tehdään tarkistuksia ja mahdollisia kuljettajasiirtoja. Vahvistamattomat Pro-luokan kuljettajat siirretään Semi-Pro luokkaan ja mahdollisten anomusten / numeropyyntöjen pohjalta täydennetään tarvittaessa Pro-luokkaa.

LUOKITUKSET 2019

SMK Ry:n hallituksen kokous 26.5.2018

Hallitus kokoontui ja teki seuraavia päätöksiä:

KILPAILUKALENTERI 2019

SPRINT SM-osakilpailut
19.-20.1.2019 Kemijärvi
2.-3.2.2019 Kitee

Kansallinen Sprint 2.3.2019 Kurikka

ENDURO SM-osakilpailut
16.2.2019 Karstula
23.2.2019 Taivalkoski
9.3.2019 Tuupovaara
16.3.2019 Rovaniemi
30.3.2019 Salla

CC:n SM-sarjaa ei järjestetä 2019

KILPAILUMAKSUT
SMK:n suositus Enduron ilmoittautumismaksuksi on 150 € ja Sprintin 80 €.

LISENSSIMAKSUT
Päätettiin kaudelle 2019 koko vuoden lisenssin suuruudeksi 160 € ja kertalisenssin 35€.

KILPAILUSÄÄNNÖT
– Junnu luokkaan 15-18 luokkaan hyväksytään Sport 90 luokkaan hyväksytyt kelkat
– Junnut 12-15 Sprintissä rajoitettu alle 65 hv nestekone tai puhallinkone
– Muihin luokkiin ikäraja 16->, luokitettuun luokkaan
– EA pisteellä (tai muu vastaava piste) sininen ohituslippu käyttöön
– ensimmäiseen kisaan lähtöjärjestys edellisen kauden tulosjärjestyksessä, seuraavaan käännetyssä ja siitä eteenpäin kauden pistejärjestyksessä
– kaikki kilpailut lasketaan pisteisiin, kaksipäiväisen kilpailun pisteet 1,5 kertainen
– lämpöpeitto suosituksena
– Historic-luokka lähtee ekana, Ladyt lähtevät seuraavana, sen jälkeen junnu luokkaan 15 min ero, junnujen jälkeen 7 min.
– Tämän hetkisistä SM-luokista ensimmäisessä kisassa pitää olla 8 kuljettajaa että luokalla on SM-arvo, koskee myös Historic luokkaa
– Pro luokkaan tehdään luokitus n 25 kuljettajaa, joiden täytyy vahvistaa paikkansa elokuun loppuun mennessä. Sen jälkeen voi muut kuskit anoa luokkaan, max 30, jonka jälkeen luokka suljetaan kaudeksi.
– Vintage luokka Sprinttiin
— 1995 vanhemmat kelkat
— kelkat oltava rekisteröityjä tai siirtokilvissä ja liikennevakuutettuja
— jarrut saa päivittää nykyaikaiseksi
— muuten oltava ajan hengen mukaisia
— Luokka ajaa ennen Historic luokkaa
— matto max 32 mm
— max 600 kuutiota
— ei SM arvoa
— numerointi kelkkoihin nykyisen Sport luokan mukaan

AJANOTTO JA TULOSPALVELU
Hiltunen (kelkkatulokset.fi) hoitaa SM-sarjan piste/tulospalvelun, Kilpailunjärjestäjä voi valita ajanoton ja tulospalvelun kilpailuun, ja myös itse kustantavat ne. Ambulanssin kisoihin kustantaa SMK Ry.

MUUT TAPAHTUMAT
– tiedotustilaisuus Kelekkamessujen aikaan 3.11.2018
– Ensilumen leiri Sallassa itsenäisyyspäivän aikaan

Näiden päätösten myötä hallitus siirtyy kesälomalle ja toivottaa aurinkoista ja lämmintä kesää kelkkailukansalle!

SMK Ry hallitus

Pikku-Syötteellä on tarjolla seuraavat palvelut kisojen aikana

Kilpailijoille ja huoltoporukoille on varattu oma lounaspaikka huoltohallin luona (kiihdytysradan vieressä). Siellä on myynnissä keittoa, makkaraa, mehua, limpparia ja kahvia. Vaunualueen huoltorakennus on kisailijoiden käytössä koko päivän. Sieltä löytyvät wc-tilat sekä suihkut.

Yleisölle palvelut on laitettu samaan nippuun kahvilarakennuksen välittömään läheisyyteen. Kahvilasta löytyy normaalit kahvilatuotteeet sekä A-oikeudet janon sammutusta varten. Kahvilan edustalla on myynnissä ruoka-annoksia sekä tietenkin kisamakkaroita. Ja tottahan toki janon sammuttamiseen ulkoa löytyy myös anniskelupiste.

SMK Ry:n vuosikokous 6.4.2018

Suomen Moottorikelkkailijat Ry:n vuosikokous 6.4.2018 klo 20:00 Pikku Syötteellä ravintolan kabinetissa. Käsitellään sääntömääräiset asiat.

Tervetuloa!

Päätös Gaala 7.4.2018

Ilmoittautuminen Päätös Gaalaan 7.4.2018 on nyt avattu SMK Ry:n verkkokaupassa.

Illalliskortin hinta 30 €/hlö 12.3.- 28.3.2018 (28.3.2018 jälkeen hinta 40 €/hlö). HUOM! Liput vain ennakkoon, ei myyntiä paikan päällä!

Majoitukset kannattaa varata välittömästi sillä väkeä on tulossa runsaasti! Tiedustelut sari.kasvi@pikkusyote.fi tai 044 786 1679 TAI myyntipalvelu@pikkusyote.fi tai 08 815 4000

Lisätietoa Gaalasta tässä.

TERVETULOA!
SMK Ry

Kilpailija haastattelut Rovaniemellä

Teen jutun kaikista oman luokkansa voittaneeksi ajaneista ja/tai SM sarjan voittajista. Tule heti kilpailun jälkeen kisakeskukseen jossa on tulokset, olen sillä SMK lipun alla. Tehdään heti pieni muotoinen juttu.

Valokuvia kisapätkiltä voi laittaa jo etukäteen kaikki kuskit joko sähköpostiin anita.roininen@fin-terpuu.com tai Whatsappilla 0405291295, mainitse kilpailija numero viestissä.

Ystävällisin Terveisin SMK:sta Anita Roininen

Huomio kilpailijat ja huoltomiehet!

Jos haluatte näkyvyyttä SMK:n kanavissa toimikaa Anitan ohjeiden mukaan:

1. Toivoisin, että huoltomies ottaa omasta kilpailijasta valokuvan, kun hänellä on kaikki varusteet päällä ja kilpakelkan kyydissä tai läheisyydessä, Vaalasta olisi toivottavaa, että saisin kuvan heti.

2. Laittakaa viestiin nimi kuka kuljettaja on ja missä luokassa hän ajaa.

3. Jos teillä on jotain muita ajokuvia, nekin voi lähettää minulle, kerään niitä SMK:n kuva galleriaan, ne voi lähettää maaliskuuhun mennessä.

Kiitän kaikkia kuvan lähettäneitä näin etukäteen vaivan näöstä

Oman luokkansa 1:ksi ajaneille Vaalassa

Teen jutun kaikista oman luokkansa ykköseksi ajaneista, olisin todella innoissaan jos tulisit heti kilpailun jälkeen kisakeskukseen jossa on tulokset. Tehdään heti pieni muotoinen juttupoikanen.

Ystävällisin Terveisin SMK:sta
Anita Roininen
anita.roininen@fin-terpuu.fi
0405291295 tai WatsApilla

Tiedote koskien enduron SM-sarjaa!

Emme onnistuneet saamaan haasteellisesta aikataulusta johtuen peruntuneelle Sallan kisalle korvaavaa kilpailua. Tämän kauden sm-sarja sisältää kolme osakilpailua ja kaikki pisteet otetaan humioon loppupisteitä laskettaessa.

Lähtöjärjestys ensimmäiseen osakilpailuun arvotaan, toinen ajetaan käännetyllä ja viimeinen osakilpailu ajetaan pistejärjestyksessä.

Kerhojoukkueiden SM-kisa ajetaan Rovaniemen kilpailun yhteydessä.

Kilpailijat huomio!

Ennen kuin ilmoittaudutte kilpailuihin, niin varatkaa omaan luokkaanne kuuluva kilpailunumero hyvissä ajoin, ohjeet http://smkry.fi/kilpailut/kilpailija-info/. Tällä varmistutaan siitä, että ei tule kahdelle kilpailijalle samaa numeroa joka on todella ongelmallinen kilpailun järjestäjälle. Samalla varmistutaan siitä, että kilpailijat ovat taitoihinsa ja nopeuteensa nähden oikeassa luokassa ajamassa kilpaa. Tämä on tärkeää turvallisuudenkin näkökannalta.

Lisäksi viimeistään nyt olisi aika lukea tämän vuoden säännöt, jos niitä ei ole vielä tähän mennessä tullut luettua. Helpottaa huomattavasti toimimista kilpailupaikkakunnalla. Mikäli on kysymyksiä, niin kaikkeen löytyy vastaus sähköpostiosoitteesta info@smkry.fi

Tiedote Sallan osakilpailusta

Sallan SM -Enduro 24.3.2018 joudutaan valitettavasti perumaan laajojen hakkuutöiden vuoksi. SMK ry pyrkii tiedottaman kuluvan viikon aikana korvaavasta kilpailusta tai sarjan ajamisesta kolmen osakilpailun sarjana.