Juvonen voittoon Kemijärvellä – ”Säästyin kaivamishommilta”

Ensimmäiset enduron SM-pisteet jaettiin lauantaina Kemijärvellä, missä lunta riitti niin kilpailijoiden iloksi kuin haasteeksi.

– Olihan siellä porukkaa ripoteltuna siellä täällä, kun olivat jääneet kiinni hankeen. Onhan se raskasta, kun lunta on paljon, mutta itse tykkään siitä myös tosi paljon ja jaksoin ajaa hyvin, toteaa SM-Pro -luokan lauantaina voittanut Joni Juvonen hyväntuulisena.

– Muutama kurvi meni itselläkin pitkäksi, mutta säästyin onneksi varsinaisilta kaivamishommilta.

Kiteeläinen Juvonen edustaa Keski-Karjalan Moottorikelkkailijoita. Miehen tavoitteena on kirkastaa viime vuoden SM-sarjan hopeasija, joten lauantain kilpailu meni, kuten oli tarkoituskin.

– Tiukka kisa tosin oli. Voitin toiseksi tulleen Tero Lokan (Lapin Moottorikelkkailijat) sekunnilla. Periaatteessa eroa oli minuutti ja sekunti, mutta sain AT-asemalta myöhästymisestä sakkoa minuutin, niin ero kaventui tiukaksi, Juvonen selventää.

SM-Masters -luokan voittoon ajoi niin ikään viime vuoden SM-kokonaistulosten kakkonen, kainuulainen Hannu Moilanen (Kuhmon Kelkkateam). Masters on 40-vuotta täyttäneiden SM-luokka.

– Kaikki meni oikein hyvin tänään. Kerran vedin sarvien yli, kerran puuhun ja joku mutka tuli vedettyä suoraksi. Kelkka kuitenkin pelasi, ja oma kunto kesti, toteaa ”nuorekkaaksi nelikymppiseksi” itseään kuvaileva Moilanen.

Moilasen kovin kilpakumppani, viime vuoden SM-Mastersin luokkavoittaja Jarkko Lahenius (Muhoksen Kelkkakerho), ajoi Moilasen kanssa tiukkaa kilpailua aina lauantain neljännelle eli viimeiselle erikoiskokeelle asti.

– Valitettavasti Jarkon moottori hajosi, niin tiukka taisto päättyi sitten siihen. Ajoin kuitenkin täysillä loppuun asti.

Moilanen innostui uudestaan kilpakelkkailun pariin 2018 keväällä.

– Onhan tämä kivaa puuhaa. Kisakumppanit ovat mahtavia, ja tämä on tällaista kivaa yhdessäoloa aina varikolla ja lähtöä odotellessa.

Kemijärven SM-enduron järjestävän seuran Kemijärven Moottorikerhon puheenjohtaja ja kilpailun ajanottopäällikkö Juha Peltoniemi vahvistaa, että lunta riitti, mutta kilpailu sujui hyvin.

– Pieniä haavereita tuli, mutta onneksi vältyimme suuremmilta loukkaantumisilta. Rikkinäisiä kelkkoja lojuu vielä maastossa, mutta lumisista olosuhteista huolimatta päivän aikataulu piti, Peltoniemi kommentoi.

Kemijärven Giant ajettiin tänä vuonna yksipäiväisenä. Alla jokaisen luokan kolme parasta:

SM-Pro

 1. Joni Juvonen
 2. Tero Lokka
 3. Saku Niskanen

Semi-Pro

 1. Toni Tuhkasaari
 2. Henrik Rösch
 3. Jarkko Touriainen

SM-Ladyt

 1. Kati Pätsi
 2. Heidi Hietamäki
 3. Susanna Kumpula

SM-Masters

 1. Hannu Moilanen
 2. Jari Lehtonen
 3. Mika Pylvänäinen

Harraste A

 1. Sami Malinen
 2. Ville-Veikko Leppänen
 3. Tapani Peltoniemi

Harraste B

 1. Riku Nikka
 2. Markus Timonen
 3. Joonas Nissinen

Legendat

 1. Tuomo Forsell
 2. Erkki Venäläinen
 3. Ahti Kolehmainen

Legendat B

 1. Reijo Muhonen
 2. Ari Pietilä
 3. Hannu Yli-Huumo

SM-Historic

 1. Hannu Saari
 2. Ismo Lammi
 3. Sami Kopra

Kelkkailun SM-kausi jatkuu enduron osalta 21.3. Kuusamossa.