Kausi 2019

Sledstore SM-Enduro 30.3.2019 Salla

Markus Roine Pro-luokan mestariksi 2019!

SMK Ry onnittelee kaikkia kuljettajia onnistuneesta kaudesta. Sallan kisa ei päästänyt tänään ketään helpolla.

Sledstore SM-Enduro 16.3.2019 Rovaniemi

Rovaniemellä Arce oli loihtinut yhteistyössä luontoäidin kanssa todella haastavat olosuhteet. Lunta oli reilusti ja suojakeli teki reitistä entistäkin haastavamman. Lumitöihin joutui useampi kuljettaja ja tämähän ei tiedä hyvää sijoituksia jaettaessa.

Lumitöihin ei ollut aikaa Pro luokan voittaneella Joni Juvosella, jonka voittomarginaaliksi jäi vain 12 sekuntia ennen toiseksi tullutta Markus Roinetta. Kolmanneksi ajoi Kimmo Takalo, joka jäi voittajasta 27 sekuntia. Kolmikon taistelu oli todella tiukkaa ajatellen sitä, että päivän kokonaisajat menivät yli kahden tunnin.

Masters luokassa tahtipuikkoa tai sanotaanko raskainta peukaloa on heilutellut Jarkko Lahenius, jonka voittomarginaaliksi toiseksi ajaneeseen Hannu Moilaseen jäi 17 sekuntia. Tiukkaa on taistelu myös Mastersin puolella.

Harraste A luokassa ajava Jarkko Tauriainen ja Harraste B:n voittanut Sami Malinen tekivät selvää jälkeä ja voittivat luokkansa selvällä erolla seuraaviin. Samaa taktiikkaa käyttivät myös Juhana Rajala Semi-Pro, Aleksi Koski Juniorit ja Tapani Peltoniemi Historikissa. Pätsin Kati lähes tyrmäsi vauhdillaan kanssakilpailijat vauhdillaan Ladyt luokassa.

Legendat luokassa Janne Nurminen on pelannut koko kisakauden Venäläistä rulettia Erkin kanssa. Tällä kertaa Janne oli kotikisassaan Erkki Venäläistä puolitoista minuuttia nopeampi.

SMK Ry kiittää Arcen väkeä ja heidän talkoolaisiaan hienosti järjestetystä kilpailusta. Nyt on kaksi viikkoa aikaa kerätä voimia ennen Sallan päätöskisaa, sekä illalla kauden päättävää viimeistä erikoiskoetta joka ajetaan Gaalan muodossa.

Rovaniemen tulokset löytyy alla olevasta linkistä.

https://kelkkatulokset.fi/rovaniemi2019/ek3.html

Sledstore SM-Enduro 9.3.2019 Ilomantsi

Ilomantsissa ajetun SM-Enduron Pro-luokan voittoon ajoi Joni Juvonen Ski-doolla. Oheisen huollossa kuvatun haastattelun jäljiltä Joni nosti luvatusti vauhtia ja nousi viimeisellä erikoiskokeella kilpailun voittoon. Toiseksi ajoi aikaisemmat kilpailut voittanut Markus Roine joka on ottamassa vankkaa johtajan asemaa pisteissä. Kolmanneksi sijoittui viimeisellä erikoiskokeella pahasti kaatunut Mikko Hämäläinen. Mikon käsi on jo kuvattu ja luut ovat ehjinä. Kausi saanee Mikonkin osalta jatkoa jo viikon päästä Rovaniemellä.

Sledstore SM-Enduro 2.3.2019 Taivalkoski

Markus Roine Sledstore SM-Enduron osakilpailun voittoon Taivalkoskella. Pro-luokan osalta käytiin tiukkaa kisaa aina toiselle erikoiskokeelle asti. Toiseksi ajanut Mikko Hämäläinen ja kolmanneksi tullut Kimmo Takalo olivat muutaman sekunnin sisällä toisistaan ja päivän voittajasta. Päivän pisimmällä ja kilpailun päättävällä 60km:n erikoiskokeella Roine repäisi lähes minuutin pohjat ja peli oli selvä.

Naisten luokassa Kati Pätsi ajoi jälleen vakuuttavaan voittoon. Viimeisellä erikoiskokeella sattui myös valitettava onnettomuus Ladyt luokan kuskille, joka katkaisi hetkeksi erikoiskokeen kokonaan. Vakavalta näyttäneestä onnettomuudesta selvittiin kuitenkin vähällä, kiitos ensiluokkaisten suojavarusteiden. Kuski voi hyvin, tosin viettää seuraavan yön sairaalassa tarkkailussa.

Kilpailun tulokset https://www.kelkkatulokset.fi

Sledstore SM-Enduro 16.2.2019 Karstula

Karstulassa ajettiin kauden ensimmäinen Sledstore SM-Enduro.

Pro luokan nopein oli Markus Roine ennen viime vuoden voittajaa Mikko Hämäläistä. Kati Pätsi osoitti vauhdin olevan edelleen tallella ja voitti naisten luokan reilulla erolla seuraavaan. Legendoissa Erkki Venäläinen teki komean paluun kilpailuihin ottaen luokkavoiton ennen Janne Nurmista. Kilpailun tiukin voittotaisto käytiin SM-Mastersissa, jossa Petri Partala oli kolmetoista sekuntia toiseksi tullutta Jarkko Laheniusta nopeampi.

SMK Ry kiittää kilpailijoita ja Kouheron kelkkailijoita onnistuneesta kilpailusta.

Sledstore SM-Sprint 10.2.2019 Kitee

Pellonpää Kiteen viikonlopun nopein!

Lauri Pellonpään vauhti tuntuu olevan välivuotenakin kohdillaan. Tänään tuli jälleen osakilpailuvoitto. Noinkohan Lauri malttaa loppukevään seurata kilpailuita kiikkustuolilta käsin?

Serveriongelman vuoksi pisteitä ei ole saatu julkaistua, mutta epävirallisten laskelmien mukaan mestariksi ajoi vanha kettu Hannu Härkönen. “Kilpailun järjestelyt sujuivat mallikkaasti ja reitille muodostui päivän aikana isoa pattia ajettavaksi. Kelkka toimi hienosti ja ajo maistui. Kiteeltä on aiemminkin mukavia muistoja kun voitin täällä 2012 myös Sprintin mestaruuden. Sen jälkeen se on ollut pari kertaa todellä lähellä, mutta nyt kaikki osui kohdilleen.”

Tämän vuoden mestaruus tuli tasaisella suorittamisella. Kemijärvellä kärkisijoja ajaneet kuljettajat eivät onnistuneet Kiteellä.

SMK Ry onnittelee kaikkia kuljettajia hyvistä suorituksista ja kiittää Kemijärven moottorikerhoa, sekä Keski-Karjalan Moottorikelkkailijoita onnistuneista järjestelyistä. Viikon päästä avataan Sledstore SM-endurokausi Karstulassa.

Kiteen osakilpailun tulokset löytyy kelkkatulokset.fi sivustolta.

Sledstore SM-Sprint 9.2.2019 Kitee

Kelkkailusta osa-aikaeläkkeellä oleva Lauri Pellonpää oli tämän päivän Pro luokan nopein. Pisteissä kärjessä olevilla Vartioniemellä ja Sulkavalla oli hieman vaikeaa tänään, mutta mestaruustaisto on vielä täysin auki. Vanha kettu Hannu Härkönen on hiipinyt myös iskuetäisyydelle ollen pisteissä kolmantena.

Huimaa vauhtia Semi-Proossa alkukauden kisoissa osoittanut “juniori” Saku Niskanen on edelleen piatejohdossa vaikka ylivaihteen löytänyt Jussi Taskila Raahesta otti molempien erien voitot. Luokan voitto ratkottaneen näiden kahden kuljettajan kesken.

Kisat jatkuvat huomenna, jolloin ratkeaa ketkä juhlivat mestaruuksia luokissaan.

Sledstore SM-Sprint 20.1.2019 Kemijärvi

Toinen kilpailu päivä ajettu Kemijärven Revontuli Sprintissä.

Voittaja SM-Pro luokassa oli Sprintin hallitseva mestari Konsta Sulkava Lynxillä. Konsta oli ensimmäisen kierroksen nopein 2.2 sekunnilla erolla seuraavaan. Toisella kierroksella järjestys oli Kimmo Takalo, Nico Vartioniemi Konsta Sulkava, eroa kolmikon välille saatiin vain kymmenys! Kolmas kierros meni jälleen Takalon Kimmolle, mutta taas kärkikolmikko oli alle kolmen sekunnin sisällä ja se riitti nostamaan Konstan ykköseksi 4.2s turvin. Rata oli tänään jopa lauantaita parempi, mutta pakkanen kävi voittajankin sormiin ajaessa.

SMK onnittelee kaikkien luokkien voittajia. Tulokset https://www.giant.fi/app_kelkkaenduro/#/public

Sledstore  SM-Sprint 19.1.2019 Kemijärvi

Kemijärvellä tänään ajetussa Revontuli Sprintissä SM-Pro luokan voittajaksi ajoi Nico Vartioniemi. Nico oli ensimmäisellä kierroksella toinen 1.3 sekunnin erolla Konsta Sulkavaan. Ohjelmaa oli ollut mm kaatumisen merkeissä. Toisella kierroksella Nico oli neljäs (3.1s kärkeen). Edellään Kilpeläisen Harri , Konsta Sulkava ja Markus Roine. Kolmas kierros alkoi kun hämärä alkoi tulla ja näkyvyys oli lumipölyn takia heikko. Keltaiset lasit olivat tänään voittajan valinta ja kolmannen kierroksen voitto tuli 9 sekunnin erolla Markukseen. Kokonais kisan voitto tuli 10 sekunnin erolla seuraavaan.

“Rata oli tänään hyvä, muutamissa kohdissa maltti oli valttia, varsinkin toisella ja kolmannella kierroksella. Lunta oli ja varsinkin stadion osuus oli todella mukavaa pattisuoraa”

Kisat jatkuu huomenna toisella kilpailu päivällä Kemijärvellä.