Usein kysytyt kysymykset

Olen uusi harrastaja, mistä saan kilpailijanumeron ja missä luokassa ajan kilpaa?

Saat kilpailija numeron sivuiltamme kohdasta Kilpasarjaan ilmoitautuminen (avataan myöhemmin kaudelle 2025)

Mikäli et ole aiemmin osallistunut kelkkakilpailuihin ajat ensimmäisen kauden Harraste B, jonka jälkeen siirryt ajamaan automaattisesti Harraste A:han.

Jos kuitenkin täytät kilpailukauden aikana 40 v, voit ajaa Masters luokassa, tai jos 50 v niin Legendoissa ja jos 58 v niin Legendat B:ssä

Junioreissa Endurossa voi ajaa 15-18 vuotiaat (vähintään T-luokan ajokortti). Sprintissä Junior luokissa voi ajaa 6 v alkaen. Alaikäisellä kilpailijalla tulee aina olla huoltaja kilpailupaikalla.

Jokamiesluokkaan (Historic) voi osallistua jos kelkka luokan sääntöjen mukainen.

Mistä voin tutustua sääntöihin?

SMK ry:n nettisivuilta https://smkry.fi/kilpailut/saannot/ löydät säännöt joka lajiin, tutustu niihin tarkasti. Löydät sieltä kaikki tiedot myös siitä millaiset varusteet sinulla tulee olla kilpailuissa.

Miten voin parantaa omani sekä kilpakumppaneiden turvallisuutta?

SMK ry on laatinut Turvallisuusasiakirjat, joihin sinun on tutustuttava huolellisesti ennen kuin voit osallistua kilpailuihin. Turvallisuusasiakirjat (Osa 1 Ensiaputoiminta sekä Osa 2 Kilpailun turvallisuusohjeet) sekä video Ensiapu kilpailuonnettomuudessa  löytyvät  SMK ry:n nettisivuilta https://smkry.fi/kilpailut/kilpailija-info/

Mitä vakuutuksia tarvitsen kilpailuissa ?

Kelkassa tulee olla voimassaoleva liikennevakuutus . Lisäksi sinulla tulee olla SMK ry sporttiturva.
Vakuutus  ostetaan SuomiSportin kautta. Koko kauden lisenssi, joka sisältää Sporttiturva vakuutuksen, maksaa 182 eur ja kertalisenssi 62 eur. Kertalisensiin kuuluva vakuutus on voimassa 2 pv, voimaantulopäivän voit valita ostaessa lisenssiä. Vakuutuksia ei myydä kisapaikalla.

Olen kilpailun järjestäjä mistä saan tarvittavat kaavakkeet kilpailuun?

Kaiken tarvittavan aineiston löydät SMK ry kotisivujen osiosta Kilpailun järjestäjälle. Sieltä voit tulostaa myös kilpailun vastuuvakuutustodistuksen viranomaisia varten.

Missä kisoihin voi ilmoittautua?

Kilpailuihin ilmoittaudutaan SuomiSport palvelussa. Tapahtumakutsut tulevat näkyviin myös https://smkry.fi/kilpailut/ilmoittautuminen/ sivulle.

Pitääkö minun liittyä SMK ry:n jäsenkerhoon, jotta voin osallistua kilpailuun?

Kyllä ja löydät jäsenkerhomme SMK ry sivuilta https://smkry.fi/jasen-kerhot/ sekä kun ostat vakuutuksen, valitset valikosta kerhon mihin kuulut.

Minua kiinnostaa kelkkojen Drag Race,  mistä saan tietoa tästä lajista?

Drag Race sarja toteutetaan yhteistyössä SMK ry:n kanssa ja vastuullisena järjestäjänä toimii Snowdrag ry. Vakuutukset SuomiSportin kautta ja linkit löytyvät sekä SMK ry ja Snowdrag Ry sivustoilta. Tutustu ja osallistu: www.snowdrag.fi