Shopping Cart

Usein kysytyt kysymykset

Olen uusi harrastaja, mistä saan kilpailijanumeron ja missä luokassa ajan kilpaa?

Saat kilpailija numeron Jarkko Hapolta , kun laitat hänelle pyynnön sähköpostitse jarkko.happo@lh.muhos.fi

Mikäli et ole aiemmin osallistunut kelkkakilpailuihin ajat ensimmäisen kauden Harraste B, jonka jälkeen siirryt ajamaan automaattisesti Harraste A:han.

Jos kuitenkin olet jo täyttänyt 40 v voit ajaa Masters luokassa, tai jos 50 v niin Legendoissa ja jos 58 v niin Legendat B:ssä

Junioreissa voi ajaa 15-18 vuotiaat (vähintään T-luokan ajokortti).

Historic luokkaan voi osallistua jos kelkka luokan sääntöjen mukainen.

Mistä voin tutustua sääntöihin?

SMK ry:n nettisivuilta https://smkry.fi/kilpailut/saannot/ löydät säännöt joka lajiin, tutustu niihin tarkasti. Löydät sieltä kaikki tiedot myös siitä millaiset varusteet sinulla tulee olla kilpailuissa.

Miten voin parantaa omani sekä kilpakumppaneiden turvallisuutta?

SMK ry on laatinut Turvallisuusasiakirjat, joihin sinun on tutustuttava huolellisesti ennen kuin voit osallistua kilpailuihin. Turvallisuusasiakirjat (Osa 1 Ensiaputoiminta sekä Osa 2 Kilpailun turvallisuusohjeet) löytyvät  SMK ry:n nettisivuilta https://smkry.fi/kilpailut/kilpailija-info/

Mitä vakuutuksia tarvitsen kilpailuissa ?

Kelkassa tulee olla voimassaoleva liikennevakuutus . Lisäksi sinulla tulee olla SMK ry sporttiturva.
Vakuutuksen voit ostaa SMK ry:n verkkokaupasta https://smkry.fi/kauppa/.. Koko kauden kattava vakuutus maksaa 150 eur ja kerta vakuutus 50 eur. Kertavakuutus on voimassa 4 pv ostopäivästä. Vakuutuksia ei myydä kisapaikalla ja sinulla tulee olla kisapaikalla tulostettu todistus maksusta, jonka saat maksaessasi vakuutusturvan.

Olen kilpailun järjestäjä mistä saan tarvittavat kaavakkeet kilpailuun?

Kaiken tarvittavan aineiston löydät SMK ry kotisivujen osiosta Kilpailun järjestäjälle. Sieltä voit tulostaa myös kilpailun vastuuvakuutustodistuksen viranomaisia varten.

Missä kisoihin voi ilmoittautua?

SMK ry on tehnyt kaudelle 2021 sopimuksen kelkkatulokset.fi kanssa. Sieltä löydät kilpailukutsut, ilmoittautumiset, reaaliaikaiset tulokset sekä pistetilanteet luokittain. Ilmottautuminen kisaan aukeaa n kahdeksan viikkoa ennen kisaa.

Pitääkö minun liittyä SMK ry:n jäsenkerhoon, jotta voin osallistua kilpailuun?

Kyllä ja löydät jäsenkerhomme SMK ry sivuilta https://smkry.fi/jasen-kerhot/ sekä kun ostat vakuutuksen, valitset valikosta kerhon mihin kuulut.

Minua kiinnostaa kelkkojen Drag Race,  mistä saan tietoa tästä lajista?

Kaudella 2018 Drag Race ajetaan 3 .osakilpailun SM –sarjana . Sarja toteutetaan yhteistyössä SMK ry:n kanssa ja vastuullisena järjestäjänä toimii Snowdrag ry. Vakuutukset saat SMK ry:n verkkokaupan kautta ja linkit löytyvät sekä SMK ry ja Snowdrag Ry sivustoilta. Tutustu ja osallistu: www.snowdrag.fi