Lokka ja Niskanen SM-sprinttien voittoon

Ensimmäiset sprintin SM-pisteet jaettiin viikonloppuna Paljakassa. Pro-sarjan voittoon ajoi lauantaina Lapin Moottorikelkkailijoiden Tero Lokka. Sunnuntaina hän joutui nöyrtymään Ylä-Savon Moottorikerhoa edustavalle Saku Niskaselle.

Moottorikelkkailun SM-kausi käynnistyi viikonloppuna Paljakan matkailukeskuksessa Puolangalla.

–    Eilen tuli voitto, mutta tänään toka kierros meni liian lepsusti. Kaikkeni kyllä yritin, mutta Saku oli nopeampi, Lokka toteaa tyytyväisenä suorituksiinsa.

Lokka lisää, että sunnuntaina ajokeli oli lauantaita haastavampi. Lauantain viiden pakkasasteen poutakeli muuttui sunnuntaina märäksi lumisateeksi, kun lämpötilat nousivat nollan paikkeille.

–    Paikoitellen rata alkoi muuttua aika kovaksi.

Sunnuntaina Niskanen kiri muutaman sekuntin turvin Lokan ohi.

–    Ensimmäisellä kierroksella ajoin kiinni kilpailijan, joka oli kaatunut ja jouduin ajamaan hänen perässään, mikä hidasti, mutta seuraavat kierrokset menivät hyvin, Niskanen paljastaa.

Viime vuoden sprintin Suomen mestari Hannu Härkönen (Taivalkosken kekkailijat) sijoittui lauantaina toiseksi ja sunnuntaina kolmanneksi. Koska erot ovat sprintissä pieniä, taisto mestaruudesta tulee olemaan tänäkin vuonna tiukka.

Junioreissa koko viikoloppu oli yhden miehen juhlaa kaikissa sarjoissa. Alle 10-vuotiassa kilpaileva Eevertti Liuska (Oulun Seudun Moottorikelkkailijat) oli ylpeä selkeästä voittoajastaan kumpanakin päivänä.

–    Voittaminen on tässä lajissa parasta. Ja jos joku luulee, ettei kelkkailu ole mitään kunnon kuntoilua kun siinä on moottori alla, niin hän on väärässä, hän painottaa.

Paljakan sprintin kilpailunjohtaja Teemu Koistinen vahvistaa, että vaikka kilpailu laitettiin pystyyn kahden viikon varoitusajalla, kaikki meni hyvin ja suuremmitta kommelluksitta.

–    Huonon lumitilanteen takia monia kilpailuja piti perua, mutta Kainuun moottorikerho tarttui tilanteeseen ja tarjosi korvaavaa kilpailua täällä Paljakassa.

Molempina päivinä kilpailuun osallistui noin 160 kuljettajaa ja sekä lauantaina että sunnuntaina kilpailtiin seuraavissa luokissa: SM-Pro, Juniorit 1, Juniorit 2, SM-Juniorit, Vintage, SM-Historic, SM-Ladyt, Legendat, SM-Masters, Semi-Pro ja Harraste.

Lauantai ja sunnuntai toimivat kumpikin erillisinä SM-osakilpailuina.

Kelkkailun SM-kausi jatkuu enduron osalta 7.3. Kemijärvellä ja sprintin osalta 14.-15.3. Karstulassa.

Pro-sarjan tulokset/SM-sprint 8.-9.2.2020

Lauantai (suluissa kolmen kierroksen yhteisaika)
1. Tero Lokka (14:11,03)
2. Hannu Härkönen (14:22,44)
3. Ville Moilanen (14:25,20)

Sunnuntai (suluissa kolmen kierroksen yhteisaika)
1. Saku Niskanen (10:21,60)
2. Tero Lokka (10:24,85)
3. Hannu Härkönen (10:30,21)

Viikonlopun kilpailuiden kaikki tulokset:

Kisakuvia löytyy SMK:n facebookista ja niitä on luvassa lisää ensi viikolla – myös tänne nettisivuille!