SM-Enduro 2014

Kilpailu lähti käyntiin aamulla pikkupakkasessa, mikä tiesi alkupään lähtijöille ”rapsakkaa” ja liukasta  ykkös ek:ta

Ykkos ek oli samalla SnowStar  sprint osakilpailuna ja Pro luokassa kovinta kyytiä yllä piti paikkakunnan ”oma poika” Aki Pihlaja tiukasti kannassa seurasi myös kotikisaa ajava Risto Juujärvi.  Kolmantena oli siinä vaiheessa sprintin  hallitseva suomenmestari  Mikko Väätäjä.

SM-Sport600 luokassa kiireisin oli Markku Immonen, toisena siinä vaiheessa oli Ville Moilanen ja kolmantena Joni Behm.

Muiden luokkien tulokset  http://www.timehoiska.com/mk-enduro/roi/snowstar_sm-enduro.htm

Kakkos ek:lla sitten alkoikin tapahtumaan. Pätkä oli saatu todelliseen kelkka enduro maisemaan ja huollossa ei kuskeilla kuivia kypärä huppuja näkynyt. Hallitseva suomenmestari Arto Pätsi, alkoi löytämään ajoonsa hyvän rytmin ja otti ek:n pohjat haltuunsa. Aki sekä Risto kokivat vielä pätkällä lieviä vaikeuksia, mutta säilyttäen silti vielä kokonaiskilpailun kärkisijoitukset.

SM-Sport600 luokassa Markku Immonen jatkoi vakuuttavaa menoa, pitäen kärki paikan hallussaan. Joni Behm aloitti nousun, ajaen pätkän toiseksi nopeimmin ja Ville Moilasen ollen nyt kolmantena.

Kolmos ek:lla ja samalla kisan pisimmällä pätkällä Pro luokan hallitseva suomenmestari Arto Pätsi, näytti lopullisesti kaapinpaikan nuoremmille kilpakavereilleen ja otti suvereenin Pro luokan voiton.
Aki Pihlaja oli loppu tuloksissa toinen ja Risto Juujärvi kolmas.
SM sarjan kokonaispisteitä Arton lisäksi jahtasivat Ville Kettunen neljännellä sijalla ja edellisen osakilpailun voittaja Kimmo Takalo viidennellä sijalla.

SM-Sport600 luokan voiton otti koko kisaa selkeästi hallinnut Markku Immonen. Joni Behm jatkoi hyvää vauhtia nousten koko kisan toiseksi ohi Ville Moilasen. Toni Beranger taisteli vielä SM palkinto paikasta ajaen neljänneksi.

SM sarjassa Arto Pätsin loistavasta ajosta huolimatta ei pisteet aivan riittänyt mestaruuden säilyttämiseen, vaan uudeksi suomenmestariksi kruunattiin Kimmo Takalo.
Hyvin taistellut Arto Pätsi nappasi tällä kertaa SM hopeaa ja kolmanneksi tuli tasaisilla ajo suorituksillaan Ville Kettunen.

SM-Sport600 luokassa otti mestaruuden tämän päivän voitollaan Markku Immonen.
Joni Behm nousi myös SM sarjassa hopealle ja pronssille kiri Toni Beranger , Sallan voiton ja tämän päivän neljännen sijan ansiosta.

Muiden luokkien mestarit;
Juha Kauhanen, Historic
Tom Forsell, Juniorit
Kati Kolehmainen, Ladyt
Petri Vesterinen, SM Legendat
Jarkko Vartioniemi, SM Masters
Niko Tuovinen, Harraste B
Albert Nordström, Harraste A
Matti Välitalo, Semi-Pro

Kaikki tulokset; http://media.wix.com/ugd/d83636_82e542d525e9454089a7a90282aeb168.pdf
SMKry onnittelee mestareita ja muita palkittuja sekä kiittää kaikkia kilpailijoita ja järjestäjiä SM-Enduro 2014 kaudesta. 

Ensi vuonna jälleen enduro kamppailut jatkuu, hyvää kevättä kaikille!

-smkry-

btw. Merkatkaa kalenteriin 10.5.2014 SMKry:n vuosi kokous. Silloin on taas mahdollisuus vaikuttaa asioihin. Tarkka kellon aika ja paikka tiedoitetaan myöhemmin.