SM Enduro Artic Cat Race Salla

Enduron SM kilpailut saatiin vihdoin käyntiin 22.3 Sallassa. Vaikka merkillisen talven takia etelässä pestiin +10 asteessa autoja pihoilla, niin Sallassa päästiin kilpailemaan todella hyvässä lumitilanteessa jota vielä viimehetken pyry paransi n. 20cm:n tuoreella lumella. Kauden lyhyydestä johtuen lähtöjärjestyksiä muokattiin ja Pro luokka lähti viimeisenä, kuten viimme vuonnakin SM sarjan päätöksessä.

Pro luokassa saatiinkin tällä kertaa uusi kurko ykköspallille. Voiton nappasi ensimmäisen kerran Pro luokan urallaan Kimmo Takalo ISK, Ski Doollaan.
Hieman takkuisen alkukauden jälkeen toiseksi kaasutteli Hannu Härkönen KuusMK, Lynxillään, jääden ainoastaan kymmenen sekunttia Kimmolle. Näin tiukkaa taistoa harvoin näkee enduro taipaleilla.
Kolmantena oli myöskin tuoreempi nimi, Petri Kilpeläinen NuMK, Lynxillään

Kilpailun jälkeen Kimmo myhäili tyytyväisenä ja kertasi kisan kulkua seuraavasti;
Ensimmäinen voitto Pro luokassa tuntuu todella hyvältä. Iso apina tipahti hartioilta kun vihdoinkin kaikki onnistui. Alkoi jo tuntumaan, että aina joku takkuaminen pilaamassa tuloksen, mm. Giantissa paukahti kone ja katkaisi muuten hyvin sujuneen kisan. Nyt Sallassa vihdoinkin sai ajaa ongelmitta koko kisan ja Sallan reiteistä olen aina tykännyt todella paljon ja niin oli nytkin nautinto ajaa kilpaa täällä Sallassa. 1. ja 2. ek:t olivat hieman kovempi pohjaisia ja 3. ek:lla saikin ajaa jo kunnon pattia. Reitti oli kaikenkaikkiaan hienossa kunnossa ja reitti merkkaus oli hyvä.
Nyt on motivaatio kohdallaan kun lähdetään kauden päättävään SM enduroon Rovaniemelle ensi viikonloppuna. Sunnuntaina onkin sitten koko kilpakauden päätösrykäisy, kun ajetaan CC SM ja sinne myös laitetaan nimi listoille. Toivottavasti radassa on riittävästi ohituspaikkoja, päättää Kimmo kommentoinnin varmana, että vauhti riittää taisteluun suomen mestaruudesta myös CC:ssä.

SM Sport600 luokassa käytiin myös hieno kamppailu korkeimmasta jakkarasta. Voittajan ja toiseksi ajaneen väliin jäi ainoastaan 17 sekunttia.
Voiton otti tällä kertaa luokan ”vanha kettu” Toni Beranger Sopemäki Racing, Ski Doollaan. Hieman samoissa tunnelmissa oli Toni kisan jälkeen kuten Pro luokan voittajakin -vihdoinkin kaikki toimi niinkuin pitääkin, ”rupee löytyy” kommentoi Toni tyytyväisenä kisan jälkee.
Toiseksi päästeli Tero Kaarlenkaski KePoMoKe, Lynxillään, jääden siis ainoastaan 17 sekunttia ykkös paikasta.
Kolmas oli Joni Behm I-SmoKe, Lynx kelkallaan.

SMKry onnittelee voittajia sekä muita palkittuja.
Nyt kisa karavaani suuntaa keulat Rovaniemeä kohden, SnowStar viikonloppuun, missä ratkaistaan tämän kauden suomen mestaruudet endurossa ja historian ensimmäisessä