SM-kausi käyntiin ensi viikonloppuna

Moottorikelkkailun enduro- ja sprint-sarjojen SM-kaudet starttaavat nyt helmikuussa. Sprintin pro-sarjan viime kauden mestari lähtee puolustamaan mestaruuttaan, kun taas endurossa on kärkipaikka vapaana.

Oululaisella Hannu Härkösellä on jäänyt kelkkatreenit vähemmälle viime vuosina, mutta yli 15 vuoden kelkkakokemus auttoi häntä nappaamaan sprintin Suomen mestaruuden kaudella 2019.

– Osaan kääntää jännityksen niin, että keskittyminen on täysin omassa tekemisessä, ja mitä tiukempi paikka, sitä paremmin usein pärjään, hän paljastaa.

Härkösen mukaan sprintissä kaiken on osuttava kohdilleen ja on koko ajan mentävä pienellä riskillä, jos haluaa pärjätä. Moottorikelkkasprintissä kilpailijat ajavat lyhyitä, muutaman kilometrin mittaisia ratoja aikaa vastaan ja kuskilta vaaditaan nopeutta ja räjähtävyyttä.

Moottorikelkkaendurossa sen sijaan koetellaan kestävyyttä ja ajetaan kilpailupäivän aikana useita jopa kymmenien kilometrien pituisia maastokokeita. Viime vuoden pro-sarjan mestari, pukkilalainen Markus Roine, aikoo tänä vuonna kuitenkin keskittyä sprinttiin ja vierailla snowcrossinkin puolella hakemassa uusia haasteita.

Sprintin SM-kausi starttaa tulevana viikonloppuna Puolangalta, ja enduron maaliskuussa Kemijärveltä. Lumitilanne aiheutti tammikuun aikana paljon päänvaivaa kilpailua järjestäville tahoille eli Suomen Moottorikelkkailijat ry:lle (SMK) sekä sen jäsenkerhoille.

– Lumitilanne näytti tammikuussa todella huolestuttavalta, ja kisoja jouduttiin perumaan  yleensä hyvin ns. lumivarmoilta alueiltakin. Saimme kuitenkin talkoisiin mukaan aktiivisia kerhoja, jotka järjestävät todella lyhyellä varoitusajalla korvaavat kilpailut. Eli pystymme haasteista huolimatta tarjoamaan tarjoamaan todella hienot sprintin ja enduron SM-sarjat myös tällä kaudella, toteaa SMK:n puheenjohtaja Hannu Yli-Huumo huojentuneena, ja lähettää isot kiitokset korvaavien kilpailuiden järjestäjille.

SMK toimii kelkkaharrastajien etujärjestönä ja sen tavoitteena on edistää niin vapaa-ajan kelkkailijoiden kuin myös kilpailijoitten harrastusmahdollisuuksia sekä edesauttaa harrastuksen näkyvyyttä sekä tunnettavuutta.

Sprintin ja enduron kilpailukalenteri 2020

SM Sprint 2020
8.2.2020   SM Sprint Paljakka
9.2.2020   SM Sprint Paljakka
14.3.2020 SM Sprint Karstula
15.3.2020 SM Sprint Karstula

SM Enduro 2020
7.3.2020    SM Enduro Giant Kemijärvi
21.3.2020   SM Enduro Kuusamo
28.3.2020   SM Enduro Salla

Tervetuloa mukaan seuraamaan kilpailuja!

Yst. terv.

– Suomen Moottorikelkkailijat ry:n tiedotus –