Sprintin SM-mitalistit selvillä – enduron kausi starttaa lauantaina

Tero Lokka. Kuva: Milla Vahtila

Keski-Suomen vähäisen lumitilanteen myötä moottorikelkkailukauden toinen sprint-kilpailuviikonloppu jouduttiin perumaan, ja SM-mitalit jaetaan helmikuun kilpailuiden perusteella. Endurokausi starttaa tulevana lauantaina Kemijärven Giantilla.

–    Valitettavasti Karstulan sprintit, jotka piti ajaa 14.-15.3., on peruttu lumitilanteen takia, eikä korvaavia kilpailuja järjestetä, toteaa Suomen Moottorikelkkailijat ry:n puheenjohtaja Hannu Yli-Huumo.

Samalla hän paljastaa, että sprintin Suomen mestarit määräytyvät helmikuun Paljakan kilpailuviikonlopun kahden kisapäivän perusteella. Suomen mestaruuksista kilpailtiin tänä vuonna luokissa SM-Pro, SM-Ladyt, SM-Masters ja SM-Historic.

Sprintin SM-tulokset 2020

SM-Pro
1. Tero Lokka
2. Saku Niskanen
3. Hannu Härkönen

SM-Ladyt
1. Kati Pätsi
2. Sara Waenerberg
3. Heidi Hietamäki

SM-Masters
1. Jarkko Vartioniemi
2. Jarkko Lahenius
3. Mika Palojärvi

SM-Historic
1. Matti Välitalo
2. Ismo Lammi
3. Joonas Helppi

Sprintin SM-tulokset 2020 kokonaisuudessaan.

Kati Pätsi. Kuva: Milla Vahtila

Enduron osalta tämä kausi näyttää kilpailuiden määrän suhteen paremmalta. Kaikilla kolmella kilpailupaikkakunnalla – Kemijärvellä, Kuusamossa ja Sallassa – pitäisi riittää lunta.

SM-Ladyt -luokan tämän kauden voiton jo sprintissä sinetöinyt Kati Pätsi (Kuusamon Moottorikelkkailijat) lähtee lauantaina puolustamaan viime kauden enduron mestaruuttaan.

–    Niin pitkään tätä lajia on jo tullut harrastettua, ettei voi olla kuin yksi tavoite eli se voitto, vuodesta 2009 asti kilpaa ajanut Pätsi toteaa naureskellen.

Pätsi voitti viime vuonna kaikki enduron osakilpailut.

–    Vauhti ja itsensä voittaminen ovat kelkkailussa parasta. Toimin myös paikallisen seuran puheenjohtajana, ja niin mies kuin isäkin ovat ajaneet kilpaa. Isä innostui itse asiassa aloittamaan kilpailemisen uudestaan ja kisaa nyt Legendseissä. Lapset – 2- ja 5-v. – eivät sentään ihan vielä itse aja, mutta istuvat kyllä mielellään kyydissä, Pätsi lisää.

Joni Juvonen. Kuva: Milla Vahtila

Keski-Karjalan Moottorikelkkailijoita edustava Joni Juvonen oli viime kauhdella endurossa SM-Pro -luokan toinen. Tällä kaudella hänen tavoitteena on luonnollisesti kirkastaa mitalinsa.

–    Vähän on tämä lumettomuus täällä kotipaikkakunnallani Kiteellä haastanut, kun on pitänyt lähteä pohjoisemmaksi harjoittelemaan, eikä ajokilometrejä ole alla niin paljon kuin olisin halunnut, Juvonen pahoittelee.

Toisaalta hän kokee, että on onnistunut pitämään peruskuntonsa hyvänä kesän ja syksyn muun treenaamisen ansiosta.

–    Muun muassa maastopyöräilyä, salibandyä ja voimaharjoittelua on tullut harrastettua.

Juvosen mukaan lauantaista on tulossa raskas kilpailu.

–    On paljon lunta ja kuskeja, eikä siinä kukaan helpolla pääse. Itse kyllä tykkään, kun lunta riittää.

Kemijärven Giant -enduro ajetaan ensi lauantaina yksipäiväisenä.

Kemijärven enduron 7.3. aikataulu ja ilmoittautuneet kuskit

Sprintin ja enduron kilpailukalenteri 2020

SM Sprint 2020
8.2.2020   SM Sprint Paljakka
9.2.2020   SM Sprint Paljakka

SM Enduro 2020
7.3.2020    SM Enduro Giant Kemijärvi
21.3.2020   SM Enduro Kuusamo
28.3.2020   SM Enduro Salla